Polypro® & Proseam®

Länkar
Polypro®: Slittålighet genom 4 grundelement!

Vår flaggprodukt Polypro® har extremt hög hållbarhet, högt reklamvärde och lägst kostnad för flaggning. Tittar man under skalet består flaggan av 4 grundelement som i samverkan ger produktens dess unika egenskaper. Bakom varje grundelement och för helheten ligger mångårigt utvecklingsarbete. Samtliga 4 grundelement är i bästa kvalité så att ingen svag länk finns.

Grundelement 1: Flaggduken

En specialvävd och UV-stabil polyester med ordentligt tvinnande fibrer. När flaggan slår i vinden ”låser” tvinningen de enskilda trådarna, fördelar belastningen och skapar en aning stretch som dämpar kraften i vindslaget. Utan ordentlig tvinning kan hållbarheten vara upptill 80% sämre. Vidare är duken mjuk, varvid duk och sömmar inte slits ner under de otalt tusentals gånger flaggans sidor gnids/slår mot varandra uppe i stången.

Material
Färgsättning
Grundelement 2: Trycket

Screentryck med fullt genomtryck med efterföljande färgfixering samt urtvättning av överskottsfärg på ovan duken och i maskorna. Det ger rena och klara färger där dukens höga färgupptagningsförmåga gör färgåtergivningen extra fyllig. Baserat på över 35 års erfarenhet och med komplett översättning av Pantone/PMS-färgböcker förmår vi välja de bästa och mest UV-stabila tygfärgerna.

Grundelement 3: Sömnaden

Flaggan sys med en extra stark, långfibrad polyestertråd med dubbelsömmar runt om med ordentligt låsta hörn. Dukens mjukhet och gleshet mellan fibrerna gör också flaggan extra hållbar för att synålen pressar undan fibrer istället för att skära sönder dem, varvid försvagade skärskador undviks. En något mer tätt vävd, eller sträv, duk kan betyda mer än halverad livslängd och hållbarhet.

Sömnad
Sömnad
Grundelement 4: Upphängningen

Flagglik mot stången består av ett stumt polyesterband för att flaggans form inte ska påverkas när det hängs i stången. Upphängningskrokarna består av så kallade kedje-/karbinkrokar i slitstark miljövänlig polyamid/nylon, vars egenskaper och hållbarhet även är opåverkade av yttertemperatur.

Proseam ®:
Tillvalet för ännu bättre hållbarhet!

För extra vindutsatta områden finns Proseam ® som är vår extra förstärkta ytterkantsömnad. Det är ett tillval som lämpar sig i extra vindutsatta områden samt ifall man primärt byter flagga för att den fransat sig.

5-stjärnig

Vill du veta mer om vår flaggprodukt Polypro ® och vår Proseam ®?

Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper er!