Om Oss

Över 35 års fokus på flaggprodukter av högsta kvalité

Vi har successivt förbättrat våra produkter till högsta kvalitetsnivå och vi förser er med saklig information, högsta kvalitet och bästa service.

En långsiktig samarbetspartner

I oss finner ni en långsiktig samarbetspartner som är fokuserad på kvalitet och service i alla moment och som förser er med saklig information. Det ger er bättre möjligheter att ta bästa möjliga beslut och att få ut mer för er reklambudget. Ökad kunskap hos köparna är vår bästa vän för när insikten ökar så väljer många att bli kund hos oss.

Exponator AB är en nordenbaserad producent av flaggor, företagsflaggor, reklamflaggor, banderoller, vepor, beachflaggor, roll-ups, flaggspel, kioskflaggor, bordsflaggor och andra likartade reklambärare.

Varför kunder väljer oss

Inte bara en vanlig leverantör

Vi behandlar våra kunder som vänner.
En vän får bra priser, saklig information utan säljfloskler, bara förslag vi tror bäst och endast löften vi kan leva upp till.

Kvalité

Vi säljer helst kvalité för att i de flesta fall blir det mest prisvärt och bäst för kunden.

Integritet

Hederlighet och ärlighet kommer längst och så har vi byggt kundrelationer som varat i decennier.

Support

Alla vet inte vilket val som är bäst för dem. Vi guidar och ifrågasätter konstruktivt för bästa resultat.

Konfidentiellt

Vi kommunicerar konfidentiellt. All information våra kunder förser oss med, stannar hos oss.

Vår produktion

PMS-färger
Screentryck

Screentryck med den mest moderna och högkvalitativa tekniken. Till t.ex. flaggor och banderoller där originalet oftast är i rena PMS-färger, d.v.s. utan raster, trycks oftast med screentryck. För att ett screentryck på tyg ska bli högkvalitativt, men också miljövänligt, måste det kännetecknas av fullt genomtryck med vattenlösliga färger, med efterföljande färgfixering och tvätt. Det ger klara och rena färger. Med vatten som lösningsmedel, icke toxiska fullt, biologiskt nedbrytbara pigment och rening av vattnet, är processen miljövänlig. 

Slutresultatet blir en genomtryckt produkt med nästan färgmässigt identisk fram och baksida. Genomtrycket på vissa tätare dukar blir dock mindre. Väderbeständighet (UV ljus och vatten) har i genomsnitt värde 7 (mycket bra) på den 8:a gradiga skalan enligt DIN 54071. Normen för ljusmätning följer DIN 54003.

Screentryck att föredra om antalet och motivet tillåter.

Digitaltryck

Vid fyrfärgsbilder och enstaka exemplar som ska produceras föredras ofta det digitala trycket. Orsaken är att startkostnaden är låg jämfört med screentryck. Fördelen med tekniken är också möjligheten att trycka med högre upplösning, d.v.s. finare detaljer kan återges.

För att det digitala trycket ska vara av högsta kvalitet så måste färgpigment och material vara särskilt anpassade för det. Vidare ska trycket färgfixeras och rengöras på samma sätt som vid högkvalitativt screentryck på tyg. Det ger hög detaljrikedom och djup fyllighet i färgerna. Annars riskerar man få ett tryck med fadda färger, att färgerna ”blöder”, att genomtrycket är dåligt och en duk med krackeleringar, veck och streck.

CMYK-färger