TILL STARTSIDAN

Producent med verksamhet i hela Norden.

Tygvepor


 vepor falg 3

 

 

Tygvepor för inomhusbruk leveras oftast kantskurna, med sydd rörfåll i topp samt botten, trästavar uppe + nere samt justerbar lina i topp, men även annan upphängning finns att tillgå.

Trycktekniken är antingen screentryck eller digitalt tryck, allt beroende på upplaga och kundens önskemål på upplösning i bilden. I samtliga fall trycks dock motivet med s.k. dispersionfärger och efter tryckning sker efterbehandling i form av färgfixering och urtvättning av överskottsfärg. Det ger klara och rena färger och den tryckta duken bibehåller sin ursprungliga naturliga mjukhet och ytstruktur.

 

Till vänster vepa hjd 200 cm i stickad polyester,screentryckt med 25 linjers raster mot det vanliga 14 linjers raster som ger en grovhuggen och kornig bild utan djup.

 

De olika tryckteknikernas kvalitetsegenskaper finns beskrivna under rubriken "Tryckteknik" och de olika materialen redovisas under "Material". Generellt kan man sammanfatta de viktiga punkterna för tygvepor enligt följande ;

Screentryck ;Lågt pris vid större upplagor,mer distinkta och klara färger, ej högsta möjliga upplösning, fullt genomtryck på de tunnare dukarna, dvs färgmässigt lika på sida 1 och sida 2, men sida 2 spegelvänd. Vår screentrycksteknik och specialdukar möjliggör  en detaljrikedom som nästan är i nivå med vårt digitala trycket.

Digitalt tryck ; föredras av kostnadskäl vid korta upplagor, men relativt dyr teknik vid större upplagor,mycket hög upplösning i bilden, genomtrycket som mest 85-90 %, dvs sidan 2 något ljusare i färgton. Inte fullt lika distinkta och klara färger som vid screentryck

På marknaden finns en uppsjö av möjliga leverantörer av vepor med fyrfärgstryck på tyg. Endast ett fåtal har dock maskinpark, färgpigment eller efterbehandling som är anpassad för tryck på tyg. Skillnaden kan märkas på olika sätt, bl.a. blir genomtrycket oftast sämre och färgerna fadda. Oftast är också duken efter tryckning styv/stel och det uppstår därför lätt veck som inte går bort.

 

vepor ogonbild

Detaljer från digitalt tryck med högsta möjliga upplösning på vår stickade polyester 200 gram. Förutsättningen för det goda resultatet är kombinationen av material, färgpigment och dukens efterbehandling efter tryck