TILL STARTSIDAN

Producent med verksamhet i hela Norden.

Banderoll på rulle


non vovenproduktbild 

Man dekorerar enkelt och snabbt med banderoller i s.k. nonvoven material som levereras som löpmetervara på rulle. Materialet består av pressade polyesterfibrer med vikt ca 150 gram/m2. Det har samma beständighet mot UV-ljus och regn som våra vanliga flaggdukar och är därför mycket lämplig för både inomhus- och utomhusbruk. Riv- och dragstyrkan är dock inte lika bra som en vävd eller stickad duk, men man drar inte sönder duken med handkraft. För uppsättning krävs dock ett mothåll som t.e.x. en vägg, räcke eller staket. Materialet håller inte för att spännas upp fritt i luften. 

Duken har en inneboende styvhet och formstabilitet och det är därför lätt att sätta upp den slätt. Vid användning rullar man av lämpligt antal meter och skär av med öppen sax eller kniv. För uppsättning mot t.e.x. ett räcke sticker man hål med ett spetsigt föremål och knyter fast med snöre. Man kan också använda korta snören och skruvbrickor för att fördela belastningen vid fästpunkterna.  Banderollen kan också förses med öljetter med lämpligt avstånd. Sätts den mot en vägg kan man alternativt spika, häfta och inomhus t.o.m nåla eller tejpa fast den.

Nonvoven banderoller levereras i valfri höjd upp till 200 cm, med valfri längd på rullarna. Vanlig längd är 25-50 meter per rulle. Repetition på tryck från 100 cm till ca 600 cm.

Dessa banderoller kommer till sin prismässiga fördel vid lite större upplaga och vid stora serier är det prismässigt oslagbart. Efterfrågar man bara enstaka banderoller eller fåtal löpmeter bör man istället välja traditionella banderoller i stickad polyester eller armerad pvc.